Karamarko: Carinici i policajci drastično kršili zakon

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas u povodu uhićenja više carinskih i policijskih djelatnika kako se u ovom slučaju radilo o drastičnom primjeru kršenja zakona.

 

Karamarko je to kazao novinarima uoči današnje sjednice Vlade upitan za komentar jučerašnjih uhićenja carinika i policajaca, odnosno podnošenja kaznene prijave protiv čak 57 osoba, među kojima je i 16 carinika, šest policajaca i državni inspektor, a za osmoricu osumnjičenika zatraženo je određivanje istražnog zatvora.

Tereti ih se za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje, krivotvorenje isprava, primanje mita i davanje mita.

Novinare je zanimalo nije li se i ranije moglo spriječiti takvo nezakonito ponašanje, a Karamarko je kazao kako ne može govoriti o tome na način "što bi bilo kad bi bilo".

Možda se moglo, možda se moglo uvesti neke druge sustave nadzora. Međutim, došli smo u fazu da to moramo rješavati na ovaj način, a tako ćemo i dalje. Ovo su drastični primjeri kršenja zakona i na taj način se mora rješavati - rekao je Karamarko i dodao kako ne može govoriti o tome ima li još sličnih primjera. (Hina)

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox