Karzai traži objašnjanja za rusko-američku operaciju protiv droge

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai tražio je objašnjenja od NATO-ova zapovjedništva nakon operacija protiv droge koju su "bez dozvole" vodili Rusi i Amerikanci na istoku Afganistana.

Nijedna organizacija ili institucija nema pravo bez dopuštenja i dogovora s afganistanskom vladom voditi taj tip operacija na našem teritoriju - navelo je afganistansko predsjedništvo u priopćenju.

Afganistan osuđuje tu akciju NATO-a i podsjeća da te jednostrane operacije jasno krše suverenost Afganistana i međunarodne zakone - dodalo je predsjedništvo upozorivši da će u slučaju ponavljanja tog tipa operacija uslijediti reakcija Kabula.

Rusi i Amerikanci su prvi puta vodili zajedničku operaciju protiv droge u Afganistanu, rekao je u petak čelnik ruske savezne službe za kontrolu narkotika Viktor Ivanov, dodajući da Moskva želi izvesti više akcija tog tipa i rasporediti stučnjake.

Intervencija agenata ruske službe za kontrolu narkotika, američkih specijalnih snaga omogućila je uništenje 932 kg heroina i 156 kg opijuma vrijednosti 250 milijuna dolara, rekao je Ivanov, prenose ruske agencije. Ivanov je rekao da su agenti afganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova također sudjelovali u toj operaciji. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox