Kaštela neće aktivirati potraživanje duga "Adriachema"

Kaštelansko Gradsko vijeće je prihvatilo zaključak kako neće aktivirati potraživanja 12 milijuna kuna duga za dio nekretnina tvrtke "Adriachema" iz Kaštel Sućurca, za čiju je kupnju zainteresirana tvrtka AD Brodovi iz Solina, koja planira u pogonima Adriachema pokrenuti proizvodnju manjih brodova, izvjestio je gradonačelnik Kaštela Joško Berket.


Od ukupno oko 64.000 četvornih metara prostora "Adriachema", po Berketovim riječima, solinska tvrtka je zainteresirana za kupnju oko 35.000 četvornih metara, a dio od oko 29.000 četvornih metara ostao bi za "Adriachem".

Grad Kaštela je spreman svoje tražbine preusmjeriti na dio 'Adriachema' koji ne bi bio prodan, a oslobodili bismo tražbine s onog dijela čestice koji bi bio prodan tvrtki koja bi pokrenula proizvodnju. Za to je zanimanje pokazala solinska tvrtka AD Brodovi jer i mi želimo da se pokrene proizvodnja i zapošljavaju ljudi - kazao je gradonačelnik Berket.

Ukupan dug Adriachema iznosi oko 170 milijuna kuna, od čega je najveći vjerovnik država, radnicima duguje oko 28 milijuna kuna, a Kaštelima oko 12 milijuna kuna. (Hina/SJ)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox