Kaufland predstavio svoj prvi Izvještaj o održivosti

Trgovački lanac Kaufland objavio je svoj prvi izvještaj o održivosti – detaljan prikaz društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj


Izvještaj o održivosti transparentno prikazuje utjecaj poslovanja Kauflanda na gospodarstvo, okoliš i društvo te obuhvaća sadašnje i buduće napore u održivom djelovanju ove međunarodne kompanije u Hrvatskoj. Prvi Izvještaj o održivosti Kauflanda izrađen je prema metodologiji GRI Standards, a odnosi se na poslovne godine 2018. i 2019.

Metodologija GRI Standards (Global Reporting Initiative) koju je Kaufland koristio za izvještavanje o održivosti predstavlja najbolju svjetsku praksu nefinancijskog izvještavanja organizacija o njihovim ekonomskim, okolišnim i društvenim utjecajima, a kako bi se dodatno podigla kvaliteta nefinancijskog izvještaja, odabrana su tri GRI standarda koja su dodatno provjerena od strane eksterne revizijske kuće.

Izvještaj donosi pregled sveobuhvatne strategije održivog razvoja pod motom „Djela, ne riječi.“ koja u fokusu ima teme vezane uz okoliš, djecu i zdravlje. U devet poglavlja nalaze se podatci o zaposlenicima, utjecaju na okoliš, angažmanu u zajednici, održivom asortimanu, dobrobiti životinja, smanjenju otpada od hrane, odgovornoj nabavi i smanjenju otpada od plastike za što se ovaj trgovački lanac primjerice posebno angažirao početkom 2020. godine kada je iz svog asortimana kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u potpunosti ukinuo plastične vrećice s blagajni. Izvještaj donosi i ciljeve kojima će Kaufland u okviru grupacije Schwarz pridonijeti ostvarenju UN cilja održivog razvoja 12 koji se odnosi na održivu potrošnju i proizvodnju.  

Kaufland je dinamično, snažno i odgovorno poduzeće u kojemu održivost nije samo riječ. Naša  društvena, ekološka i ekonomska odgovornost duboko je utkana u našu svakodnevicu. Kroz različite društveno odgovorne projekte podržavamo našu zajednicu, odgovorno i efikasno koristimo prirodne resurse te brinemo o zaposlenicima s jasnim ciljem stvaranja sigurne i zdrave budućnosti za sve nas. Djela, ne riječi. naš je moto. Ne govorimo samo o boljoj budućnosti, već smo postavili i jasne ciljeve kojima ćemo je aktivno oblikovati, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox