Kempinski kao best brand u 2011.

Najstarijem europskom lancu luksuznih hotela dodjeljena je nagrada Best Brands, u kategoriji "Najbolji pružatelji usluga". Poznata hotelska grupacija zauzela je tako prvo mjesto na ljestvici, odmah ispred vodeće njemačke banke Direktbank ING DiBa i Lufthanse.

 

Kempinski se našao rame uz rame s najuspješnijim brandovima u Njemačkoj kao što su Volkswagen, Lego i Apple. Nagrada  je Kempinskom uručena sinoć na gala večeri u Münchenu.

Prilikom istraživanja, Kempinski se isticao u svim poljima povezanim s pružanjem usluga - rekao je Sigfried Högl, operativni direktor grupe GfK koja je dio biračkog tijela Best Brands. Jedinstvena i decentralizirana narav strategije Kempinskog prepoznata je od strane ispitanika, što je dovelo do ovog važnog priznanja - rekao je.

Naš glavni modus operandi jest iskrena gostoljubivost i srčani osmjeh, što očito ne prolazi nezamjećeno - rekao je Reto Wittwer, generalni direktor i predsjednik uprave lanca Kempinski Hotels. Naš cilj je ponuditi svakome gostu uslugu krojenu po mjeri, ne zaustaviti se na ispunjavanju njihovih želja već i nadmašiti njihova očekivanja.

Izbor korisnika

Best Brands nagrade specifične su po tome što pobjednika ne bira stručni žiri, već sami korisnici usluga. Brandovi su analizirani u više kategorija od strane prestižne njemačke kompanije GfK,  specijalizirane u istraživanju navika potrošača. U kategoriji "Najbolji pružatelj usluga" (Best Service Provider), pažnja je gotovo isključivo bila usmjerena ka subjektima koji imaju moć odlučivanja te koji utječu na javno mnijenje. Tako je u listopadu i studenom 2010. anketirano 850 ljudi. Indikatori su bili performansa, pouzdanost, raspoloživost i ugled. Ispitanici su, u skladu s profesionalnim pozicijama koje snose, podijeljeni na više nivoa (52% direktori, 22% privatni poduzetnici s najmanje 10 zaposlenika, 17% slobodni profesionalci, 9% državni službenici) te svi imaju mjesečni prihod iznad 3.500,00 eura. Ispitivanje se baziralo na popisu najpoznatijih tržnih marki. Brandovi kao što su Gucci, Google i Canon posljednjih su godina također odlikovani Best Brands nagradom. (PS/MJ)

 

Kempinski Hotels je 2009. ušao i na hrvatsko tržište kao prvi hrvatsku luksuzni Golf & Spa resort s 5 zvjezdica. Smješten na moru nedaleko Umaga, nudi prekrasan pogled na hrvatsku, slovensku i talijansku obalu te na vrhove Alpa, a raspolaže sa 186 ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, dva elegantna restorana, tri bara, Carolea Spa centrom na 3000m2, teretanom, dječjim klubom, privatnom kapelicom okruženom mediteranskim vrtom, plažom, brojnim konferencijskim kapacitetima u hotelu i u zasebnom konferencijskom centru smještenom na samoj morskoj obali. U sklopu resorta nalazi se i Golf Club Adriatic, prvo profesionalno golf igralište s 18 polja u Istri. 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox