Kerum i Fani natjerali oporbu da zatraži žurnu sjednicu Gradskog vijeća

Dvanaest oporbenih vijećnika u splitskome Gradskom vijeću podnijelo je pisani zahtjev za žurno sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o zaštiti Park-šume Marjana pošto je objavljeno da nevjenčana supruga gradonačelnika Željka Keruma u toj šumi tik uz more namjerava graditi ugostiteljski objekt, zbog čega je nedavno prosvjedovalo nekoliko tisuća Splićana.

 

Vijećnica SDP-a Aida Batarelo rekla je kako su podnošenje tog zahtjeva potaknuli vijećnici SDP-a i HNS-a, ali su im se pridružila i tri vijećnika HDZ-a te jedan iz HSP-a i neovisni vijećnik Nikola Grabić. Dodala je kako je zatraženo da se na sjednici Gradskog vijeća o Park-šumi Marjanu i predstavnicima civilnih udruga omogući nazočnost i sudjelovanje u raspravi.

Goran Kovačević (HNS) istaknuo je kako je svrha izvanredne sjednice splitskoga Gradskog vijeća da se oporba zajedno s javnošću senzibilizira u vezi sa stanjem u Splitu do te mjere da se zaustave daljnji pokušaji širenja poslovnog carstva gradonačelnika Keruma. Očito je da su instrumenti prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana (GUP) rabljeni radi ostvarivanja profita određenih poduzetničkih lobija koji su u sprezi s političkim lobijima i očito je da tu nije bilo srama da se takne naša svetinja - Park-šuma Marjan - izjavio je Kovačević.

Vijećnik SDP-a Darko Parić naveo je kao primjer sukoba interesa splitskoga gradonačelnika informaciju da je grad platio studiju o geodetskim podacima područja na kojemu njegova nevjenčana supruga Fani Horvat kani graditi ugostiteljski objekt. Činjenica da je grad platio nešto osobi koja živi s gradonačelnikom apsolutni je sukob interesa - istaknuo je Parić. (Hina/SJ)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox