Kerum rasprodaje imovinu po Zagrebu: Prodao 11 trgovina kralju kruha

Željko Kerum počeo je rasprodavati imovinu po Zagrebu pa je tako 11 dućana prodao lancu Prehrana trgovine.

Kerumovo poslovno carstvo u Zagrebu preuzima Josip Plodinec, u medijima prozvan hrvatskim kraljem kruha. Pritisnut velikim problemima u poslovanju Kerum je odlučio dućane u Zagrebu prodati vlasniku Prehrana trgovina koje posluju pod okriljem pekarni Klara, piše Novi list

Prehrana trgovina, preuzima u Zagrebu 11 prodavaonica i sve zaposlene u tim prodavaonicama od tvrtke Kerum iz  Splita. S ovim prodavaonicama Prehrana trgovina imat će u Zagrebu ukupno 83 prodavaonice, a planiramo se i dalje širiti u gradu – kratko je komentirao Zvonko Tičarić, direktor Prehrana trgovine.

Nakon što je informacija potvrđena iznenadila je i brojne poznavatelje tržišta maloprodaje jer je jedan mali lanac preuzeo Kerumove trgovine. Iako je riječ o poduzeću koje relativno stabilno posluje u trgovini kalkuliralo se kako bi Prehranu mogao 'progutati' neki od većih igrača na tržištu. No, Zagrebačke pekare Klara u čijem sastavu posluje Prehrana trgovina, očito se žele jače pozicionirati na tržištu jer im je cilj osvojiti 20 posto tržišta u segmentu prodaje kruha i peciva.

Podsjetimo, Kerum je počeo rasprodavati u imovinu nakon što je u hotel Marijan uložio 113 milijuna kuna i koji ga je očito doveo do teške financijske situacije. Kupca za Marijan još uvijek nije pronašao, a jedan od najozbiljnijih mogućih kupaca, Danko Končar odustao je od kupnje. (HT)

 

Foto: Tino Juric/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox