Kerumova sestra podigla novac i priznala da je unaprijed znala sve o Credo banci

Sestra Željka Keruma i jedna od najmoćnijih žena u Splitu Nevenka Bečić imala je informacije u pravom trenutku pa je na vrijeme podignula novac iz Credo banke. S druge strane dekan Ekonomskom fakulteta Branko Grčić može biti sretan jer to nije učinio pa je izbjegao skandal u posljednjem tjednu izborne kampanje , piše Jutarnji list.

Da nema ništa važnije od prave informacije u pravo vrijeme pokazalo se i slučaju propadanja Credo banke. Dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu i ekonomski strateg Kukuriku koalicije Branko Grčić nije podignuo novac pa je tako fakultet ostao bez nekoliko milijuna kuna depozita u Credo banci. Za Kukuriku koaliciju i Grčića to je svakako manji gubitak od onoga da je ipak sve saznao i podignuo novca jer bi u tom slučaju dobili jak udarac u posljednjem tjednu izborne kampanje. 

S druge strane Nevenka Bečić, sestra Željka Keruma otvoreno je priznala da je za sve znala i na vrijeme je podignula novac. Imala sam saznanja i naznake da bi se mogao dogoditi ovakav scenarij, rekla je Nevenka Bečić. U listopadu je upozorila ljude iz Stanouprave i dala im naputak kako zaštiti novac. Ona smatra da u tome nema ništa sporno te da to pokazuje da je uspješna poslovna žena. Ne zabrinjava se činjenicom kako bi se to moglo tumačiti kao zloupotreba povlaštenih informacija. 

Viceguverner HNB-a Davor Holjevac nije želio komentirati je li u slučaju Nevenke Bečić riječ o povlaštenim informacijama, no začuđen je njezinom izjavom. Nakon izjave Nevenke Bečić postavlja se i pitanje je li upravo njezin savjet splitskoj Stanoupravi da podignu svoj novac pokrenuo lavinu odljeva depozita iz Credo banke i ubrzao njezin pad. Split je ipak grad u kojem se svi poznaju. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 29. studenog 2011.
Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox