Kineska tvrtka za 40 godišnjicu rada seljacima djelila zlato i srebro

Povodom 40-godišnjice poslovanja uspješne tvrtke koja posluje u selu, mještani Changjianga koji se nalazi u kineskoj istočnoj provinciji Jiangsu, počašćeni su zlatom i srebrom. Svaki od 3.000 stanovnika dobio je po 100 grama zlata i srebra, piše net.hr

Najbrže rastuće gospodarstvo na svijetu šalje nam različite poruke o radnoj snazi koja proizvodi doslovno za cijeli svijet. Nekada nam stižu zadivljujuće brojke o Kineskom rastu, a već sutra one o nepoštivanju radničkih prava. Da ima doista onih koji u Kini drže do ljudi pokazala je i tvrtka Jiangsu Xin Chang Jiang Group koja posluje kroz osam industrijskih grana, uključujući proizvodnju električne energije te proizvodnju kemikalija i metala.

Uspjeh i odlične poslovne rezultate odlučili su podijeliti s mještanima. Obećanje o darivanju mještana dali su još 2009., a nedavno, u povodu 40. godišnjice poslovanja tvrtke, načelnik mjesta naručio 600 kilograma zlata i srebra. Iz sigurnosnih razloga nitko nije znao kada će točno dobiti poklon u plemenitim metalima, tako da ih je ugodno iznenadila isporuka koja je bila sredinom ožujka.

Svaki mještanin dobio je po zlatnu i srebrenu polugu težine 100 grama, a najmnogobrojnija obitelj u selu bogatija je za 700 grama zlata čija je vrijednost na kineskom tržištu oko 44 dolara.  Neki stanovnici odlučili su da će zlato zadržati i da će postati dio obiteljskih dragocjenosti, dok su drugi odlučili da će dati izraditi nakit. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox