Kineski dužnosnici čestitali novoj hrvatskoj vlasti

Najviši kineski dužnosnici čestitali su na izbornoj pobjedi novoj hrvatskoj vlasti izražavajući želju za jačanje odnosa između Hrvatske i Kine, priopćilo je u utorak kinesko veleposlanstvo u Zagrebu.

 

U povodu konstituiranja novog saziva Hrvatskoga sabora i nove vlade, predsjednik Stalnog odbora Svekineskoga narodnog kongresa Wu Bangguo, predsjednik Državnog vijeća Wen Jiabao i ministar vanjskih poslova Yang Jiechi poslali su čestitke novom predsjedniku Sabora Borisu Špremu, premijeru Zoranu Milanoviću i ministrici vanjskih i europskih poslova Vesni Pusić.

Prema priopćenju, Bangguo je Špremu izrazio želju za unaprjeđenje suradnje kineskoga i hrvatskog parlamenta kako bi odnosi Kine i Hrvatske još uspješnije napredovali.

Jiabao je Milanoviću poručio da Kina pridaje veliku važnost razvijanju prijateljskih odnosa s Hrvatskom te u 2012. želi iskoristiti 20. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa kako bi se produbila konkretna suradnja na svim područjima, stoji u priopćenju kineskog veleposlanstva u Zagrebu. (Hina)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox