Kinezi žele graditi tvornicu u Koprivnici i zaposliti 600 ljudi?!

Miroslav Vitković, predsjednik Uprave Podravke najavio je mogućnost velike investicije u Koprivnici gdje Kinezi navodno žele graditi tvornicu za 600 radnika, piše Business.hr.

Vitković je objasnio kako je izaslanstvo Podravke bilo na sajmu u Šangaju, a domaćin je bio tvrtka koja drži 25 posto svjetskog tržišta u proizvodnji glutaminata.

Ondje smo doznali za namjeru te tvrtke da otvori tvornicu u Europi, no carinska politika Eurospke unije sa stopom od čak 40 posto za njih je jako nepovoljna, kaže Vitković i dodaje kako izaslanstvo te tvrtke dolazi u Koprivnicu kako bi razgovarali o mogućnosti da ondje izgrade tvornicu glutaminata, što je i sastojak Vegete. Postoji opcija da sami sagrade tvornicu ili da ju sagrade  u partnerstvu s nama, a vrijednost ulaganja je oko 100 milijuna dolara, kaže Vitković.

Što se tiče ozbiljnosti ponude, Vitković kaže da se radi o ozbiljnoj tvrtki koja je u privatnom vlasništvu i kotira na burzi u Hong Kongu, te da su odmah nakon sastanka u Šangaju odlučili posjetiti Koprivnicu. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox