KLM po prvi put u povijesti tvrtke leti za Hrvatsku

KLM najavljuje uvođenje novih sezonskih letova Zagreb - Amsterdam - Zagreb. Otvaranjem ovog novog odredišta, KLM želi investirati u ekonomski i turistički razvoj između Nizozemske i Hrvatske.

Od 27. svibnja 2014. do 25. listopada 2014. KLM-ova podružnica Cityhopper uvodi četiri leta tjedno za Zagreb i to utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, zrakoplovom Fokker 70, koji raspolaže sa 80 sjedala.

Putnicima će biti na raspolaganju dva putnička razreda: European Business i Economy Class. Štoviše, putnici će moći uživati i u zoni Economy Comfort, koja nudi sjedala sa 10 centimetara dodatnog prostora za noge, dozvoljava dvostruko veće spuštanje naslona za leđa, te ima prioritet pri ulasku i izlasku iz zrakoplova.

Red letenja četiri puta tjedno je vremenski prilagođen, kako bi putnici optimalno mogli koristiti KLM-ovu mrežu od 160 odredišta širom Europe i svijeta, kao što su Buenos Aires, Manila i Nairobi, preko zračne luke Amsterdam - Schiphol. Kao jedna od lakših i izuzetno dobro strukturiranih zračnih luka u svijetu, Schiphol godinama uživa visoko povjerenje putnika. Jedinstveni jednoterminalski koncept zračne luke omogućava transfere sa leta na let cak i unutar 40-ak minuta. 

KLM tjedni raspored letova od 27. svibnja 2014

Utorak, četvrtak, subota i nedjelja:

KL 1943 Amsterdam – Zagreb: 14:30-16:20

KL 1944 Zagreb – Amsterdam: 16:55-19:05 

Otvaranjem ove nove usluge, KLM iskazuje svoj veliki interes za hrvatsko i bosansko -hercegovačko tržište. Zagreb je jedino novo odredište u centralnoj i jugoistočnoj Europi. Ja sam stoga iznimno sretan zbog slijetanja KLM-a u Hrvatsku, po prvi put u njenoj povijesti. Moj tim i ja ćemo usmjeriti sav naš trud i napore, kako bi trenutno još samo sezonski let pretvorili u redovnu liniju tijekom cijele godine.

Vincent Kas, generalni direktor Air France KLM Alps and Balkans

Veliko nam je zadovoljstvo što KLM od 27.5. uvodi letove za Hrvatsku. Nizozemska je iznimno bitno emitivno tržište, s  više od 320 tisuća turista koji godišnje posjete Hrvatsku, te vjerujem kako ce direktna zračna povezanost doprinijeti i povećanju turista između naših zemalja. Zahvaljujući KLM-u Hrvatska ce imati mogućnost ugostiti nove internacionalne goste, a Hrvati profitiraju s novim odredištima sirom svijeta. Vjerujem da će ta direktna, nova linija doprinijeti  povećanju broj avio turista u Hrvatskoj, te će predstaviti za nas novi jaki segment tržišta.  

Ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin

Rezervacije su moguće od danas na www.klm.com ili www.airfrance.hr, na telefon 01 4890 800, u našoj Air France KLM Poslovnici, Kršnjavoga 1 ili u vašoj putničkoj agenciji. 

Cijena povratne karte Zagreb-Amsterdam-Zagreb će se kretati već od 129 EUR po putniku, uključujući pristojbe zrakoplovne luke Zagreb.

O KLM Royal Dutch Airlinesu

KLM je osnovan 1919. godine i kao jedina zrakoplovna kompanija još i danas leti pod svojim originalnim imenom. Godine 2004. Air France i KLM su se udružili u AIR FRANCE KLM. Time su postali najjača europska zrakoplovna grupa sa dva značajna zrakoplovna čvorišta, Amsterdam Schiphol i Paris Charles de Gaulle. Zadržavajući svoj identitet, grupa se usredotočila na tri osnovne djelatnosti: prijevoz putnika, prijevoz tereta i održavanje zrakoplova.

KLM opslužuje sva svoja odredišta modernom flotom zrakoplova i zapošljava više od 33.000 djelatnika diljem svijeta. KLM je vodeća tvrtka u zrakoplovnoj industriji, koja zahvaljujući inovativnoj politici i entuzijazmu, nudi kupcima pouzdane usluge, prilagođene njihovim potrebama i interesima.

KLM je član globalne zrakoplovne zajednice SkyTeam, pružajući time svojim putnicima široku mrežu svjetskih letova. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox