Kninski DIV oštetio državu za više od 3 milijuna kuna?

Zbog sumnje da je kao odgovorna osoba u tvrtki iz Knina zlorabio ovlast u gospodarskom poslovanju i krivotvorio službene isprave te oštetio državni proračun za više od tri milijuna kuna, policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv 36-godišnjaka iz Samobora, stoji u posebnom izvješću šibensko-kninske Policijske uprave.

Kaznenu prijavu podnijet će i protiv kninske tvrtke kojoj je na čelu, i to zbog sumnje u zloporabu u gospodarskom poslovanju.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o kninskoj tvrtki DIV d.o.o. i njezinu vlasniku Tomislavu Debeljaku.

Kninska policija Samoborčanina sumnjiči da je od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. krivotvorio putne i druge naloge te lažno prikazivao plaće zaposlenika predstavljajući dio plaće kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi.

Na osnovi takvih krivotvorenih isprava, stoji u policijskom izvješću, 36-godišnjak je umanjivao mjesečne obveze plaćanja poreza i doprinosa te je oštetio proračun Republike Hrvatske za najmanje 3.092.243 kune.

Tvrtka DIV donedavno je bila najveći konkurent za kupnju Brodosplita, a nedavno je u Kninu proširila pogon za proizvodnju vijaka, u čemu se ta tvornica specijalizirala. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox