Koliko košta zamjena SIM kartica?

Mobil.hr je istražio koliko domaći mobilni operateri naplaćuju zamjenu SIM kartice, ukoliko ste nabavili mobilni telefon s drugačijim formatom SIM kartice.U početcima mobilne telefonije koristili smo SIM kartice, u drugoj polovici 90-ih stigle su mini SIM da bi Apple 2010. godine na modelu iPhone 4 smanjio dimenzije (micro SIM). Apple je „zaslužan“ za još jedno smanjenje - u iPhoneu 5 morate koristiti nano SIM. Iako su telefoni sve veći, SIM kartice postaju sve manje. Web portal Mobil.hr istražio je treba li korisnik pri zamjeni svoje ispravne mini SIM kartice za novu micro/nano SIM karticu (zbog korištenja u telefonu u kojem format njegove trenutne SIM kartice nije podržan), platiti novčanu naknadu od čak 50 kuna.

Bonbon zamjenu SIM kartice ne naplaćuje niti prepaid niti postpaid korisnicima

Hrvatski Telekom će vam zamjenu naplatiti 50,82 kuna

Tele2 uslugu promjene SIM kartice naplaćuje 20 kuna

MultiPlus mobile zamjenu SIM kartice ne naplaćuje i zamjena je u bilo kojem slučaju besplatna

• U Tomatu jednokratnu naknadu za zamjenu SIM kartice i za prepaid i za postpaid korisnike ne naplaćuju, ukoliko se SIM kartica mijenja u drugi format zbog korištenja u novom mobilnom uređaju. Inače, Tomato naplaćuje jednokratnu naknadu od 20,33 kuna u drugim slučajevima (pretpostavljamo, u slučaju kada je npr. SIM kartica oštećena korisnikovom krivnjom)

Vipnet će prepaid i postpaid korisnicima besplatno zamijeniti SIM karticu u slučaju da ste kod njih kupili mobilni telefon za koji vam treba SIM kartica drugačijeg formata. Inače se zamjena naplaćuje 50,82 kuna, ali samo prepaid korisnicima, dok je pretplatnicima besplatna bez obzira gdje je telefon kupljen. Kopiranje podataka sa stare na novu SIM karticu

Mobil.hr je također istražio nude li mobilni operateri uslugu kopiranja podataka sa stare na novu SIM karticu te koliko se ta usluga naplaćuje. Što se tiče kopiranja podataka sa stare na novu SIM-icu, morat ćete se sami snaći ukoliko koristite SIM kartice mobilnih operatera bonbon, MultiPlus mobile, Tele2 i Tomato, jer nemaju tu uslugu. U Vipnetu je kopiranje podataka besplatno, dok Hrvatski Telekom tu uslugu naplaćuje 25 kuna. PS/S.P.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox