Konačno se netko sjetio: Podignuta tužba protiv NATO-a za ratne zločine

Aiša Gadafi, kći libijskog vođe Moamera Gadafija, podnijela je u utorak na sudu u Bruxellesu tužbu protiv NATO-a zbog "ratnih zločina", izjavili su njezini odvjetnici koji također pokušavaju poništiti odluku EU-a o zamrzavanju imovine libijskog režima.

 

Odluka NATO-a da gađa civilne objekte predstavlja ratni zločin - kazao je odvjetnik Francais Luc Brossollet koji je tužbu predao tužiteljstvu u Bruxellesu i saveznom belgijskom tužiteljstvu.

Tužba se odnosi na zračni napad NATO-a od 30. travnja u kojem su u Tripoliju poginuli najmlađi Gadafijev sin, 29-godišnji Seif al-Arab i troje unučadi, dvogodišnji Seif, dvogodišnja Carthage, i četveromjesečna beba Mastoura. U napadu su živote također izgubili njihovi prijatelji i susjedi.
Aiša Gadafi je majka 4-mjesečne bebe Mastoure, sestra Seifa al Araba i teta Seifa i Carthage.

Baš nas zanima hoće li pravni sustav Europe zakazati po ovom pitanju ili svima zaista suditi jednako, jer ako gledate u nekakvim normalnim okvirima, naročito ako ovo usporedite sa suđenjem generalima ili srpskim zločinima, ovo definitivno predstavlja ratni zločin. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox