Končar odustao od kupnje "3. maja"

Danko Končar iz Jadranskih ulaganja rekao je u jučerašnjem Dnevniku HTV-a da riječko brodogradilište "3. maj" više nije uključeno u njihovu posljednju ponudu za kupnju brodogradilišta koju su predali Vladi.

U pismenom obliku Jadranska ulaganja osnažila su ponude za Brodotrogir i Kraljevicu, a istovremeno osnažuju planove restrukturiranja koji su prošli EU, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja i same škverove. Nažalost, u ovom smo trenutku došli do zaključka da 3. maj nije uključen u našu ponudu, rekao je Končar.

Smatramo da 3. maju nije u tako kriznoj situaciji, ne prijeti mu stečaj, bar tako nas uvjeravaju ljudi iz tog brodogradilišta, pa smo u ovom času iz nekih razloga, koji su više tehničke prirode, odustali, rekao je Končar.

Na pitanje što nova ponuda znači za Brodotrogir, smanjuju li se kapaciteti, što je s marinom o kojoj se govori, Končar je rekao da svima treba biti jasno da je Hrvatska u pregovorima s EU pristala da se kapaciteti njezine brodograđevne industrije smanje. To je odmah reflektirano u broju radnih mjesta. To je jasno svima. I u okviru smanjenja kapaciteta išli su planovi, rekao je Končar.

Što se tiče marine, marina je tamo odavno predviđena, Brodotrogir već ima koncesiju za marinu, to nije ništa novo, kazao je.

Off shore projekt s Nijemcima

O Kraljevici je naveo da su u njihovoj obnovljenoj ponudi rekli da s njemačkim partnerom ulaze u off shore projekt u riječkom bazenu. Taj program znači ulaganje 100 milijuna eura i otvaranje 1700 novih radnih mjesta. To bi bilo u blizini Kraljevice pa će dio radnika iz Kraljevice biti iskorišten za rad na tom off shore programu, rekao je Končar.

Na pitanje što ako Vlada odbije njihovu ponudu, rekao je da idu s off shore programom. Otvarano 1700 radnih mjesta i dalje smo u onom dijelu brodograđevne industrije za koju mislimo da ima perspektivu, s godišnjim rastom preko 20 posto i svoje mjesto na svjetskom tržištu, kazao je Končar. (Hina/jk) 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox