Konstruktor zbog nedovršenog posla u Dohi ostaje bez 17 milijuna dolara

Splitska tvrtka Konstruktor-inženjering mogla bi ostati bez upravne zgrade u Splitu jer nije dovršila cestovno čvorište u Dohi, glavnom gradu Katara, piše Slobodna Dalmacija.

Konstruktor je 2006. godine dobio projekt izgradnje cestovnog križanja na ulazu u Dogu, a ugovor je potpisan s katarskom Agencijom za javne radove.

Projekt je trebao biti dovršen do 2009. godine, no gradnja se odužila. Katarske vlasti vodile su nekoliko istraga zbog sumnji u financijske malverzacije, neki zaposlenici Konstruktora su bili i u pritvoru,  da bi 15. siječnja ove godine svim zaposlenicima Konstruktora u Dohi Katar otkazao vize te su morali napusti zemlju.

Hipoteka nad glavnom upravnom zgradom

Zbog neizvršenja ugovornih objekata katarska Agencija za javne radove izdala e nalog da se naplati bankovna garancija koju je Konstruktor dao 2006. godine za izvršenje radova,a riječ je o 17 milijuna i 200 tisuća američkih dolara.

Glavna upravna zgrada u centru Splita stavljena je pod hipoteku radi pokrića navedene bankovne garancije. Bankovnu garanciju Konstruktoru dala je Zagrebačka banka preko Paribas banke u Dohi, a po nalogu katarske Agencije za javne radove Zagrebačka banka „sjest“ će Konstruktoru na imovinu kako bi se osigurala naplata potraživanja.

Konstruktor je već neko vrijeme u problemima te se postavlja pitanjem hoće li preživjeti ovaj udarac. (jk)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox