Konzum i Uber predstavljaju zajedničku uslugu dostave namirnica

Nova opcija Uberove dostave proizvoda kupljenih u Konzumovoj internetskoj prodavaonici dostupna je u Zagrebu i okolici, Splitu i Kaštelima, Rijeci i Kukuljanovu, Dubrovniku i Puli, a u planu je širenje i na druge gradove diljem Hrvatske

Kupci u internetskoj prodavaonici Konzuma odsad imaju dodatnu mogućnost dostave naručenih namirnica, kućanskih i higijenskih potrepština te ostalih proizvoda na odabranu adresu zahvaljujući partnerstvu Konzuma s Uberom, koji svoju globalnu uslugu DropOff tako dovodi i u Hrvatsku. Usluga je trenutno na raspolaganju kupcima iz Zagreba, Sesveta, Samobora, Zaprešića, Velike Gorice, Splita i Kaštela, Rijeke i Kukuljanova, Dubrovnika i Pule, a Konzum i Uber planiraju je uskoro uvesti i u druge gradove diljem Hrvatske.

 

Proces kupnje na ovaj je način vrlo jednostavan. Nakon odabira proizvoda u Konzumovoj internetskoj prodavaonici, kupac treba izabrati uslugu Dostava partnera te potom odabrati lokaciju za dostavu. Pritom iz Konzuma napominju da u korištenju usluge Dostave partnera postoje dodatne razlike u odnosu na opciju Konzumove redovne dostave. Tako valja imati na umu da kod odabira usluge Dostave partnera Uberovi vozači proizvode preuzimaju u prodavaonicama te na stranici stoga nije uvijek moguće prikazati precizno stanje zaliha u realnom vremenu. Ako određenog proizvoda nema na polici prodavaonice, Konzumovi djelatnici nazvat će kupca i provjeriti želi li zamjenski artikl. Asortiman dostupan putem usluge Dostave partnera uži je od onog dostupnog kupcima koji odaberu opciju Konzumove dostave, a naručeni proizvodi dostavljaju se na kućnu adresu, ali ne i do kućnog praga. Plaćanje se vrši isključivo online, minimalni je iznos narudžbe 200 kuna, a dostava se naplaćuje 30 kuna neovisno o veličini narudžbe. Velika je prednost mogućnost isporuke isti dan, s obzirom na to da su kupcu na raspolaganju termini dostave već unutar četiri sata od trenutka naručivanja. Ako kupcu tako više odgovara, isporuku može zakazati i za neki drugi dan, unutar tjedan dana od dana naručivanja.

 

Nakon što kupac završi s kupnjom u Konzumovoj internetskoj prodavaonici, Konzum zakazuje isporuku preko platforme Uber Central. Potvrda o zakazanoj dostavi kupcu će stići putem SMS-a u kojem će primiti i informaciju o registarskoj oznaci vozila te imenu Uberovog vozača, koji će kupca kontaktirati telefonom kad stigne na njegovu adresu kako bi mogao preuzeti naručene proizvode.

U Konzumu neprestano bilježimo povećanje interesa za online kupnju te nastojimo brojnim inovacijama i ulaganjima omogućiti kupcima još ugodnije iskustvo kupnje putem interneta. Proljetos smo im lansiranjem dodatne usluge Pokupi omogućili da i u najizazovnijem vremenu obave kupnju namirnica i drugih proizvoda iz udobnosti svog doma, a partnerstvom s Uberom želimo im ponuditi novu opciju koja će im olakšati i pojednostaviti proces kupnje te im omogućiti da namirnice i druge proizvode naruče i dobiju na kućnu adresu već isti dan, izjavio je Tomislav Kramarić, član Uprave Konzuma.

Nastavljamo raditi na pružanju podrške zajednici naših korisnika i vozača u ovim teškim vremenima. Zadovoljstvo nam je što smo u suradnji s Konzumom danas otvorili našu platformu koja će ubrzati dostavu namirnica za Hrvate i pomoći vozačima da prebrode ovu izazovnu situaciju, istaknula je Giovanna D’Esposito, generalna menadžerica Ubera za južnu Europu.

Sigurnost korisnika i vozača ostaje Uberov prioritet. Kompanija je vozačima distribuirala 950 higijenskih paketa koji sadrže maske, rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, Uber je usmjerio svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku.

Uz novu uslugu Dostave partnera, kupcima su i dalje na raspolaganju Konzumova redovna dostava, usluga Pokupi te opcija Drive-in na zagrebačkim Vrbanima.

(ps/sm)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox