Kosor: Čudi me Mesićeva reakcija, Karamarko mu je bio najbliži suradnik

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da ne može komentirati uhićenje Josipa Boljkovca jer se radi o slučaju za koji je mjerodavna policija i državno odvjetništvo te da rad tih institucija treba podržati.

Kazavši kako "ne može komentirati slučaj jer se radi o slučaju iz domene policije i DORH-a", naglasila je da se u Hrvatskoj, u posljednih 20 godina istražuju zločini koji ne zastarijevaju. To je ustavno određenje, a i kao država i vlada slijedimo rezoluciju europskog parlamenta iz 2009. o važnosti otkrivanja komunističkih zločina, rekla je premijerka Kosor nakon sastanka s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyjem Buzekom i dodala kako smo "svjesni činjenice da se o zločinima za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata prije samostalnosti Hrvatske nije smjelo govoriti".

Premijerka nije htjela komentirati ni izjavu bivšeg predsjednika Mesića koji je u povodu uhićenja Boljkovca ocijenio kako se teško "oteti dojmu o – u najmanju ruku – dvojbenoj objektivnosti" ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka. Kosor je kazala kako treba podržati rad policije i DORH-a.

Izjavu bivšeg predsjednika Mesića ne bih komentirala nego bih spomenula da je Karamarko bio njegov  najbliži suradnik u kampanji i u njegovom mandatu pa me čudi način kako bivši predsjednik nastoji diskreditirati rad ministra, policije i DORH-a. Njihov rad treba podržavati bez obzira koliko nam se neki slučaj sviđao ili ne. Makar i u izbornoj kampanji, istaknula je Kosor. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox