Kosor: Čut će me Tadić

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da će se najvjerojatnije čuti sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem oko uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde kako se više "ne bi događale incidentne situacije" te kako bi se "zaštitili hrvatski branitelji koji su časno i hrabro branili Vukovar i njihove obitelji".

Treba učiniti sve da pravna država funkcionira, ali da oni koji su najzaslužniji za slobodnu, samostalnu, neovisnu, europsku, demokratsku Hrvatsku budu zaštićeni - kazala je Kosor prilikom današnjeg posjeta zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Također je najavila da će se danas susreti i s nekim braniteljima.

Predsjednica Vlade nije željela novinarima komentirati stajalište predsjednika Josipovića koji je jučer, među ostalim, priopćio da je razočaran što Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti koristi slučaj Purda za opravdavanje politike koja odbija objavu Registra hrvatskih branitelja. S predsjednikom Republike ne polemiziram preko medija. Ako budemo imali jedno drugom što reći onda ćemo reći u četiri oka - izjavila je Kosor.

Ne postoji popis osumnjičenih branitelja, hapsi se koga se stigne

Podsjetila je da je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jučer o navodnom popisu osumnjičenih branitelja za ratni zločin razgovarao sa svojom srpskom kolegicom, te da je iz Beograda službeno potvrđena informacija kako objavljeni popis nije vjerodostojan. (Hina/mš)

 

Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox