Kosor: HDZ nosi najveći teret u borbi protiv korupcije

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na predizbornom skupu za 8. izbornu jedinicu u Rijeci je pred okupljenima na Jadranskom trgu istaknula da je HDZ otvorio borbu protiv korupcije, da sad nosi najveći teret te borbe, ali da je spreman na to.

Naglasila je da borba protiv korupcije mora doći pred vrata svih stranaka, da mora "doći do Rijeke i proći kroz tunel Učku". Govoreći o aferi riječka tvrtka Tržnica, Kosor je istaknula da je nužno dovršiti istragu u toj aferi jer, kako je rekla, građani imaju pravo znati istinu o tom slučaju.

Saborska zastupnica i riječka gradska vijećnica Vesna Buterin je na skupu kazala da SDP, koji kani voditi državu, na primjeru Rijeke, gdje vlada 21 godinu, pokazuje kako bi to činio u državi. Spomenula je neispunjena obećanja te stranke o izgradnji autobusnog kolodvora i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te nenamjenski utrošenih 180 milijuna kuna gradskog proračuna u zadnjih nekoliko godina.

Okupljenima se obratio i prvi na HDZ-ovoj listi za 8. izbornu jedinicu Davor Božinović, istaknuvši da je HDZ uspio završiti pregovore o ulasku Hrvatske u EU kad nitko nije vjerovao da je to moguće te da je uveo Hrvatsku u NATO. Ponovio je da je HDZ otvorio borbu protiv korupcije, poručivši da ta borba mora ići do kraja bez iznimaka. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox