Kosor: HDZ protiv privatizacije HPB-a i CO-a

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako je ta stranka protiv najavljene privatizacije Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja jer, istaknula je, ne bi bilo dobro dalje prodavati preostalo nacionalno blago.

Biti ćemo protiv. Smatramo da ne bi bilo dobro dalje prodavati preostalo nacionalno blago, ono što smo zapravo posudili od svoje djece. Pri tome mislim na šume, vode i sve ono što je bogatstvo Republika Hrvatske, a svakako tu mislim i na HPB i Croatia osiguranje. To je očito model koji se sada samo nastavlja iz razdoblja od 2000. do 2003. kada su vodili državu. I tada su prodali iznimno puno toga, izjavila je Kosor u intervjuu za treći Dnevnik HTV-a upitana kako komentira najavu da se planiraju privatizirati neka javna poduzeća kao HPB i Croatia osiguranje.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je nakon prošle sjednice Vlade kako u proračunu neće biti prostora za Hrvatsku poštansku banku i Croatia osiguranje te kako one trebaju na tržište, a vjerojatno je da u privatizaciju idu ove godine.

Odgovarajući dalje na pitanja, predsjednica HDZ-a rekla je da, ako dođe do povećanja PDV-a na 25 posto, "onda je najbolji komentar na to izrekao potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, član vladajuće koalicije, koji je rekao za jedan dnevni list 'da je to napravila Jadranka Kosor mi bismo joj oči iskopali'".

Očekuje da Vlada jasno izađe s programom gdje će reći što je glavna struktura proračuna, kako planiraju dalje poticati gospodarski rast i investicije, koja će biti glavna ulaganja te, budući da su najavljeni i rezovi, gdje i koliko bi uzeli. Mi u HDZ-u tvrdimo da bez smanjivanja prava to dalje nije moguće, kazala je Kosor, napominjući da je njena vlada već "proračun ogulila do kosti. (Hina/HT)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox