Kosor i Jakovčić potpisali sporazum

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić i ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin potpisali su u Umagu Sporazum o sufinanciranju izgradnje nove Opće bolnice u Puli.

Vrijednost investicije iznosi 800 milijuna kuna, od toga će Vlada osigurati 75 posto, a Istarska županija preostalih 25 posto sredstava. Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem ovog dokumenta, ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović naglasio je kako je i ovo dokaz kako Vlada skrbi o svim područjima Hrvatske i u zdravstvenom sektoru.

U posljednje četiri godine Vlada je za pulsku bolnicu izdvojila oko 150 milijuna kuna jer nam je ova zdravstvena ustanova važna jer skrbi za 210 tisuća stanovnika - naglasio je Milinović dodavši kako današnji uvjeti ne zadovoljavaju kriterije jedne županijske bolnice kakva je ova pulska. Izgradnjom nove bolnice, kazao je, pulska će bolnica imati daleko veći standard svojih zdravstvenih usluga. Istarski župan Ivan Jakovčić naglasio je kako je danas veliki dan za Istru jer je konačno potpisan ovaj Sporazum koji jamči daleko veći standard i kvalitetnije zdravstvene usluge za bolesnike u Istri. (Hina/mš)

 

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox