Kosor najavila donošenje ustavnog zakona o braniteljima

Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo je o inicijativi hrvatskih branitelja za donošenjem ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, rekla je predsjednica HDZ-a, premijerka Jadranka Kosor, ustvrdivši da će se zbog toga najvjerojatnije morati pokrenuti i aktivnosti oko promjene Ustava.


Razgovarali smo o nekoliko tema, svakako jedna od važnijih je dogovor oko inicijative hrvatskih branitelja za donošenjem ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kako bismo dodatno osnažili tu posebnu skupinu ljudi u hrvatskom društvu koji su najzaslužiniji za slobodnu i demokratsku Hrvatsku - rekla je Kosor novinarima nakon redovite sjednice predsjedništva HDZ-a.

Dodala je da u stranci smatraju da je to dobar prijedlog i da su utvrdili da će kako bi došli do tog cilja, odnosno da bi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ojačali kao ustavni zakon, najvjerojatnije morati pokrenuti i aktivnosti oko promjene Ustava.

Tema razgovora bili su i potezi koje će poduzimati vlada u sljedećim tjednima i mjesecima kako bi se osporila za nas neprihvatljiva kvalifikacija o udruženom zločinačkom pothvatu u presudama generalima, rekla je Kosor, dodavši da su dogovorili nekoliko aktivnosti koje treba raspraviti na sjednici vlade, odnosno s partnerima. (Hina/SJ)

 

Foto: Boris Scitar

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox