Kosor: Ne iznenađuje me ničija kandidatura

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako nije iznenađena najavama kandidatura za čelno mjesto u stranci, jer joj je drago da njezini stranački kolege imaju hrabrosti iskazati ambicije, ali se, naglasila je, protivi "podzemnim ratovima i podmetanjima".

Ne iznenađuje me ničija kandidatura jer sam ja bila ta koja je 17. rujna prošle godine na Saboru HDZ-a rekla da ću se potvrditi kao predsjednica stranke, ojačati demokratske procese u mojoj stranci, dakle unutarstranačke izbore, od temeljnog ogranka do vodstva stranke, kazala je Kosor nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Na upit je li iznenađena najavom kandidature Tomislava Karamarka istaknula je i kako demokratski procesi u HDZ-u traju, te da joj je drago čuti kada ljudi imaju hrabrosti iskazati svoje ambicije, "a protiv sam podzemnih ratova i podzemnih podmetanja". Upitana očekuje li od svojih protukandidata da prvo njoj obznane svoje kandidature, a tek onda idu u javnost, Kosor je odgovorila kako očekuje da se sve i dalje odvija u skladu s najboljom demokratskom tradicijom.

U tom smislu, naglasila je, očekuje da se o svim pitanjima ili prijeporima razgovara na stranačkim tijelima, gdje se i razgovara vrlo često i o delikatnim pitanjima, te da sve "ostane unutar obitelji, unutar stranke". Na upit kada namjerava sazvati sjednicu Predsjedništva HDZ-a, odgovorila je da će to učiniti uskoro, kada cijeli proces bude do kraja pripremljen. Taj se proces unutarstranačkih izbora, dodala je, priprema u tajništvu stranke, a riječ je o velikom poslu koji zahtijeva i određena, ne mala materijalna sredstva.

Izborni procesi, napomenula je Kosor, traju oko tri mjeseca te zahtijevaju i osigurana financijska sredstva.Podsjetila je pritom kako je HDZ, prije ulaska u kampanju za nedavne parlamentarne izbore, zatražio i dobio kredit koji sada treba vraćati, a radi se o velikom novcu. Datum održavanja izbornog sabora za vodstvo HDZ-a odredit će se, najavila je Kosor, nakon njegova raspisivanja. (Hina/HT)

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox