Kosor pokušava oslabiti Kalmetinu poziciju u HDZ-u?

Nakon potpisivanja koalicije između HDZ-a i Željka Keruma na vidjelo su izašla unutarstranačka neslaganja. Božidar Kalmeta navodno je za koaliciju saznao tek nekoliko sati prije potpisivanja, piše net.hr

U HDZ-u očito traju borbe za pozicije, objava izbornih rezultata je predaleko da bi se čekalo s preslagivanjem. Božidar Kalmeta vjerojatno je jedan od najljućih protivnika premijerke Kosor kada se govori o pozicijama unutar stranke. Baš iz tog razloga premijerka Kalmetinu poziciju u stranci pokušava oslabiti uz pomoć koalicije s Kerumom i savezu s umirovljenim generalima i visokim časnicima te članovima HDZ-a. Potpisivanjem koalicije bez znanja nekih važnih članova pokazala je da će sve učiniti da ojača vodeću poziciju u stranci.

Kalmeta je za potpisivanje koalicije s Kerumom saznao samo nekoliko sati prije samog potpisivanja je od premijerke tražio da se to odgodi na 24 sata jer je on o tome želio obavijestiti gradski odbor HDZ-a i ljude koji moraju odraditi kampanju. Premijerka ga je odbila. 

Član stranke koji je htio ostati neimenovan za koaliciju s Kerumom je rekao: Nitko iz predsjedništva za tu koaliciju nije znao, a sada nakon Keruma poručujemo da smo spremni koalirati sa svima. (HT)

 

Izvor: www.danas.net.hr
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox