Kosor pozvala na stabiliziranje HDZ-a

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na današnjoj je proslavi 21. godišnjice splitske organizacije HDZ-a pozvala na stabiliziranje stanja u stranci koja je, kako je rekla, u posljednjih godinu dana prošla kroz teške probleme i osjetila "puno gorkog okusa".

 

"Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što"

Naša je povijesna dužnost stabiliziranje temelja HDZ-a, jer je to povijesna stranka koju je stvarao Franjo Tuđman i koja je i ubuduće potrebna Hrvatskoj - kazala je Kosor u opširnom govoru. Naglasila je kako u „novoj knjizi“ HDZ-a svatko od 220.000 članova stranke "mora dokazati čast, poštenje, odanost i domoljublje". Ponovila je kako će HDZ provoditi Tuđmanovu politiku – „sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što“.

Rekavši kako predizborna kampanja još nije počela, Kosor je kazala kako nema razloga za prijevremene izbore. Po njezinim riječima ulazimo u 2011. godinu – izbornu godinu u kojoj će se nastaviti borba protiv korupcije, te će Hrvatsku posjetiti papa, a također će se završiti pregovori s Europskom unijom.

 

Kosor: Borba protiv korupcije na svim razinama

Pozvavši oporbu, spomenuvši posebice SDP, da se pridruže HDZ-u u "beskompromisnoj borbi" protiv korupcije, Kosor je istaknula kako će "borba protiv korupcije biti na svim razinama, u njoj nitko neće biti nedodirljiv". Pozivam SDP i druge stranke da ne viču na nas (HDZ) kad se u Saboru spominju neki njihovi članovi koji su na različite načine vezani uz sumnjive poslove - kazala je. Upozorila je kako se mnogi deklarativno zauzimaju za borbu protiv korupcije, ali se protive da se ta brorba vodi i u "njihovom dvorištu".

 

Rekonstrukcijom Vlade do snažnijeg investicijskog ciklusa

Mi smo predvidjeli 30 velikih investicijskih projekata, a oni su teški oko 14 milijardi eura - kazala je. Dodala je kako očekuje da će u 2011. BDP biti veći od planiranih 1,5 posto, podsjetivši kako je The Economist predvidio da će BDP u Hrvatskoj u 2011. godini biti 2 posto. Kosor je naglasila da će aktualna HDZ-ova Vlada i u 2011. nastaviti politiku štednje, rekavši da je prošle godine Vlada smanjila troškove za 3,3 milijardi kuna.

 

Na proslavi 21. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ u izaslanstvu s Jadrankom Kosor bila su i ministri Gordan Jandroković, Đuro Popijač i Branko Bačić. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox