Kosor se oprostila: Rezultati su takvi da možemo biti ponosni na napravljeno

Ostavljamo uredne financije i nema "kostura u ormarima" kako to pišu neki novinari i najavljuju članovi buduće vlade, poručila je danas predsjednica vlade Jadranka Kosor sa zadnje sjednice vlade u ovom sazivu.

Ostavljamo uredne financije i velik posao kojeg smo napravili, istaknula je Kosor i najavila da će novoj vladi prilikom primopredaje predati knjigu s izvješćima o radu po resorima. To su svi podaci o onome što smo radili u dvije i pol godine, ali i naznačeni svi projekti koje smo otvorili i za koje pretpostavljamo da će ih nova vlada nastaviti, pojasnila je Kosor.

U temelju rada ove vlade je bila odgovornost, poručila je. Dodala je kako su uspjeli stabilizirati i urediti javna poduzeća, uveli obvezu da svako javno poduzeće donese antikorupcijske programe, kao i da najbolji ljudi i stručnjaci budu u nadzornim odborima javnih poduzeća te da ih se bira putem transparentnog javnog natječaja.

Investicijski ciklus

Osvrćući se na proračun za ovu godinu, Kosor je rekla kako su rashodi državnog proračuna za 2011. bili zamrznuti. Mi smo prva vlada koja se odlučila ići u izbornu godinu sa zamrznutim rashodima državnog proračuna i nismo obećavali ono što smo smatrali da nije realno, kazala je Kosor i poručila: Rezultati su takvi da možemo biti ponosni na ono što smo napravili.

Uspjeli smo pokrenuti investicijski ciklus. Ostavljamo 20 milijardi kuna investicijskog potencijala u onome što smo već pokrenuli ove godine, skršili smo mnoge prepreke za investiranje, a jedna od važnih aktivnosti u tom kontekstu je bila i borba protiv korupcije, podsjetila je Kosor.

Potpredsjednik vlade Petar Čobanković zahvalio je premijerki Kosor u ime svih ministara rekavši da je njezin radni kapacitet i potencijal ponekad bilo teško pratiti.

Visoko ste digli ljestvicu i morali smo dobro trčati za vama da vas stignemo, rekao je Čobanković. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox