Kosor se već sprema za sljedeće izbore: Ovo nije tužan dan

Budući da imamo puno iskustva u radu u izvršnoj vlasti, bit ćemo na tragu svih odluka vlade, sve ćemo analizirati i nećemo odstupiti ni jednog milimetra od onih važnih programa koje smo zastupali kao vlada, rekla je predsjednica HDZ-a i saborska zastupnica Jadranka Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

I dalje će, kazala je, biti žestoki u borbi protiv korupcije i u borbi za gospodarski oporavak. Na upit da li joj je danas tužan dan Kosor je ustvrdila kako "nije tužan".

Poticajan dan

Radi se o procesima u demokraciji. Uvijek netko pobjeđuje. Ovo je poticajan dan za mene, imamo puno posla, poručila je najavivši kako se već priprema za sljedeće izbore. Prvi su lokalni, a onda za Europski parlament, ali ono što je jednako važno su i izbori za Hrvatski sabor za 4 godine, naglasila je.

Upitana o unutarstranačkim izborima, čelnica HDZ-a je rekla da će "izbori biti raspisani jako brzo", no još će vidjeti kada jer to ovisi o odlukama Predsjedništva. Dodala je također kako je "jasno vidljivo da ima ambicioznih i marljivih". Situacija u HDZ-u je, međutim, kako je rekla, daleko od one kakvom je mediji prikazuju.

Voljela bi, kazala je, da se fokus javnosti okrene vladajućima i onima koji će imati prvu sjednicu vlade, njihovim prvim odlukama, i njihovim unutarstranačkim odnosima te da se "HDZ malo ostavi na miru". Broševima kaže, neće slati poruke, nego će ih stavljati "kad bude imala inspiraciju za to". (Hina/jk) 

 

 

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox