Kosovo: Od danas primjena sporazuma o slobodi kretanja

Sporazum o slobodi kretanja između Kosova i Srbije, prema kojemu će građani Kosova moći ulaziti u Srbiju s osobnim iskaznicama koje su im izdale vlasti u Prištini, a koji je postignut pregovorima u Bruxellesu, počet će se primjenjivati od danas (ponedjeljak), objavili su mediji u Prištini.

 

Navodi se da osobe s odgovarajućim dokumentom, odnosno osobnom iskaznicom, neće imati problema, a problema ne bi smjeli imati niti vlasnici vozila sa oznakom Republika Kosovo-RKS koji će imati ulazno-izlazni dokument ograničenog trajanja.

Kada je riječ o vlasnicima vozilima s tablicama oznake RKS, oni će morati izvaditi druge tablice koje potvrđuju statusnu neutralnost, odnosno one prihvatljive za Srbiju, navode srpski mediji.

Kosovski mediji, pozivajući se na Administrativno vijeće kosovskog osiguravajućeg ureda, navode kako će se na graničnim prijelazima prema Kosovu od ponedjeljka naplaćivati osiguranje u iznosu od 60 eura za vozila iz Srbije, a osiguranje će vrijediti 15 dana. Cijena je recipročna onoj koja će se naplaćivati vozilima s kosovskim tablicama na ulazu u Srbiju, priopćilo je Administrativno vijeće kosovskog osiguravajućeg ureda. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox