Kreće izvoz hrvatske junadi u Libiju

Udruga za tov i uzgoj junadi Baby-Beef iz Gudovca, uz veliki angažman i pomoć Ministarstva poljoprivrede i Luke Rijeka, započela je izvoz junadi na bliskoistočno tržište. Radi se o izvozu 1.500 komada junadi u Libiju, čime se otvara novo tržište za hrvatske izvoznike poljoprivrednih proizvoda i hrane.

 

Ministarstvo poljoprivrede i Luka Rijeka zajedničkim su angažmanom ubrzali postupak prihvata broda na lokaciju koja je pristupačna za te vrste poslova, a ministarstvo je sa svojom veterinarskom službom u vrlo kratkom roku odradilo poslove iz svoje nadležnosti kako bi se izvoza obavio u dogovorenim rokovima. „Moramo naglasiti da je Uprava Luke Rijeka u teškim okolnostima poslovanja iznašla rješenje kako pomoći gospodarstvu, u ovom slučaju poljoprivrednim proizvođačima, odnosno tovljačima junadi, čime u konačnici mogu biti zadovoljni svi zainteresirani u lancu“, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Na ovako veliki angažiranost nismo navikli u našem dugogodišnjem odnosima sa Ministarstvom poljoprivrede te smo zbog toga ugodno iznenađeni. Zajedničkom suradnjom i angažmanom svih sudionika afirmiramo naš izvozni adut – hrvatsku mladu junetinu“, istaknuo je predsjednik udruge za tov i uzgoj junadi Baby-Beef Toni Raič. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox