Kreću otkazi u Brodosplitu?

Novi vlasnik i predsjednik Uprave splitskog škvera Tomislav Debeljak je objavi na Facebook stranici da vjerojatno već ovog tjedna kreću otkazi u Brodosplitu, te radnicima poručio da novac od otpremnina ne troše na luksuz, nego da ga usmjere u svoj posao jer su vremena teška.

Početak je to realizacije dogovora sindikalista Brodosplita i novog vlasnika Tomislava Debeljaka koji je postignut prije nešto više od mjesec dana.

To znači da će svih 3400 škverana dobiti otkaz i otpremnine od 4000 kuna po godini staža plus 1500 kuna na svaku godinu preko 20 godina staža, piše Slobodna Dalmacija. 

Za vrijeme otkaznog roka u škver će se od ukupno 3400 kao zaposlenici drugih tvrtki vratiti 2000 radnika.

“Ovog tjedna je situacija takva da uz kadrovsko restrukturiranje, završetak testiranja, organizacije, izbora i ostatka direktora u društvima unutar Brodosplita, čekamo da se program odobri i vjerujem da će biti u sljedećem tjednu, kako bismo mogli konačno krenuti s otkazima. 

Nova poduzeća bi isto u tjedan- dva trebala biti otvorena kako bismo konačno mogli krenuti s najavljenim. Osobno bih želio da je sve to odrađeno ranije, ne želim nikoga kriviti za to, no, eto, malo se odužilo i da nisam rekao da će trajati tako kratko, trajalo bi još i duže. Praksa kod najboljih konzultantskih kuća je 18 do 36 mjeseci, tako da smo i dalje nekoliko puta brži i efikasniji od bilo koga. U svakom slučaju, znam da Vam je ovaj period jedan od najtežih”, ovog je vikenda na Facebook stranici Tomislav Debeljak napisao radnicima radnicima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić izjavio je da je bolno razmišljati koja je sudbina tih ljudi, te dodao da još nitko od radnika ne zna tko neće ponovno biti zaposlen.

''Ljudi bi to morali unaprijed znati jer to nije pitanje lutrije, već sudbine familija'', dodao je sindikalist Šegvić te izjavio da će vrijeme pokazati da će 1400 otkaza škveranima biti težak udarac za Splitsko-dalmatinsku županiju i grad Split. (Izvor:net.hr)


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox