Kreiranje nove poslovne stvarnosti u digitalnom svijetu

Za osmo izdanje tradicionalne Combis konferencije Combis je pripremio kvalitetna know-how predavanja o iskustvima primjene ICT-a u Hrvatskoj i regiji.Osma Combis konferencija, jedna od najvećih hrvatskih tehnoloških konferencija, održat će se 25. i 26. rujna u Šibeniku. Ovogodišnja krovna tema Istražite digitalni svijet = Kreirajte novu poslovnu stvarnost, inspirirana prožimanjem fizičkog i digitalnog svijeta, za svoj cilj ima ukazati na transformaciju fizičkog u digitalno, ali i obrnuto, digitalnog u fizičko, što je sve prisutnija pojava u današnjem životu i poslovanju.

Neizostavan dio konferencije su studije slučajeva, koje su ove godine podijeljene u pet područja: Cloud, Security, New Datacenter, NextGen Business Technology i Business Solutions. Vrhunska predavanja bavit će se temama poslovanja u Cloudu, naprednim načinima zaštite, inteligentnim poslovnim IT rješenjima, poslovnom primjenom tehnologije nove generacije i drugim.

"Od iznimne nam je važnosti prikazati kako na inteligentan i uspješan način tehnologiju staviti u funkciju poslovanja, kako transformirati digitalno u fizičko djelovanje i poslovne rezultate, pa će fokus konferencije biti na konkretnim ICT rješenjima najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj i regiji, na predstavljanju najboljih rješenja koja su dokazana u praksi, ali i na razmjeni iskustava svih sudionika Combis konferencije, kojih i ove godine očekujemo više od tri stotine. Dakle, niti ove godine cilj Combis konferencije nije samo predstavljanje tehnologije, nego kako uspješnije poslovati uz ICT. Interes poslovne javnosti zasigurno će pobuditi i Combisovi projekti koji će na konferenciji biti javno predstavljeni po prvi puta, jer su odgovor na pitanje kompanija kako pomoću ICT-a odgovoriti na sve veće izazove tržišta, nastale kako zbog brzih sektorskih promjena i ulaska u EU ili povećanja konkurencije, izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorica konferencije, najavljujući ovogodišnji susret.

Kako razvijati ideje i prilagoditi se tržištu 'novog' svijeta otkrit će Eddie Obeng, britanski profesor, motivacijski govornik, provokator promjena i autor brojnih knjiga, koji će održati plenarno predavanje "The world is changing". Eddie Obeng je profesor na vodećoj europskoj poslovnoj školi Henley Business School, ali i utemeljitelj prve virtualne poslovne škole "Pentacle" te kreator koncepta 'New World Management', po kojem su promjene u svijetu, od društvenih i organizacijskih do političkih, postale toliko brze da čovjek gubi korak pokušavajući ih točno percipirati. Novi svijet brže se razvija nego što ljudi uče, zbog čega je osnova svih planova, organizacije ili menadžmenta temeljena na pomalo zastarjelim informacijama. Na primjerima iz poslovanja, Obeng će publiku usmjeriti prema idejama za kreiranje poslovnog uspjeha u 'novom' svijetu.

Combis konferencija ove je godine okupila rekordan broj sponzora, što je značajan pokazatelj kvalitete i vrijednosti ovog tradicionalnog okupljanja, kao i sve izraženije potrebe da se upravo pomoću ICT-a potaknu pozitivnija gospodarska kretanja. Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis su podržali zlatni sponzori Arrow ECS, Cisco, Dell, IBM, Imperva, Microsoft, NetApp, Samsung i Trend Micro, srebrni sponzori FireEye, Lenovo, Lexmark i Oracle, i medijski pokrovitelji Antena Zagreb, magazin Banka, ICTBusiness.info, Lider, časopis Mreža, planb.hr, Poslovni savjetnik, SEEbiz.net, Tportal.hr i Večernji list.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 8. Combis konferencije.

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox