Kukuriku koalicija: Ankete nas neće uspavati

Čelnici Kukuriku koalicije upozorili su na to da Koaliciju čekaju ozbiljni parlamentarni izbori i pozvali nazočne da ne dozvole da ih uspavaju aktualne ankete koje daju prednost toj koaliciji.

 

Pred nama je životno ozbiljan posao. Do izbora je još mjesec dana – pričajte na ulici, u kafiću, na poslu i fakultetu da se naša koalicija razlikuje od drugih te da zaslužujemo povjerenje glasača - rekao je večeras u Splitu predsjednik SDP-a Zoran Milanović mladim aktivistima. Skupu u Domu mladih nazočio je i predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Istaknuvši da je došlo vrijeme za promjene, Milanović je kazao kako Hrvatska u zadnje dvije godine stoji jer ju je, po njemu, aktualna vlast paralizirala strahujući od promjena.

Moja generacija je formirana u socijalizmu u kojem sam i ja završio fakultet, a zatim se počela događati hrvatska država i to je velika stvar, u rukama imamo veliki instrument, domovinu, ali to je i instrument da se ne možemo izvlačiti na druge i ne možemo imati alibi - kazao je Milanović. Za vlastite uspjehe ne možemo tražiti odgovornost u drugima i govoriti da su „čas krivi susjedi, čas Srbi a čas Židovi“, rekao je. Hrvatska je zajednica građana koji imaju pravo na šansu, bez obzira na vjeru i naciju - dodao je Milanović. (Hina)

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox