Kukuriku koalicija pobijedila u Varaždinu

Goran Habuš koji je kao zajednički kandidat koalicije HNS-SDP-HSU u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina i njegova dva zamjenika osvojio 70 posto glasova birača koji su pristupili izborima, izjavio je nakon objave privremenih službenih rezultata da su građani Varaždina pokazali da žele promjene.

Istaknuo je kako je očekivao pobjedu nad nezavisnim kandidatom Zlatkom Horvatom, ali da nije očekivao pobjedu s tako visokim postotkom glasova birača.

Taj rezultat obvezuje i daje veliku odgovornost, jer to povjerenje građana treba opravdati. No, vjerujem da u jednoipolgodišnjem mandatu do redovnih lokalnih izbora možemo ostvariti ono što smo si zacrtali jer je program koji smo predstavili građanima realan i ostvariv, rekao je Habuš. 

Prema važećim listićima, Goran Habuš osvojio je 70,05 posto, a Zlatko Horvat 27,89 posto glasova. Riječ je o službenim, ali ne konačnim rezultatima, budući da nakon objave tih rezultata slijedi rok od 48 sati u kojem ovlaštene osobe mogu uložiti prigovore. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox