Ladonja kritizira neodređenost sporazuma IDS-a s Vladom

Vijećnici Ladonje na posljednjoj sjednici istarske Županijske skupštine nisu sudjelovali u glasovanju o sporazumu o gradnji pulske bolnice jer Vlada RH tim sporazumom nije preuzela nikakvu obvezu niti je odredila vrijeme kada će je preuzeti, stoji u priopćenju za javnost Ladonje kao odgovor na prozivke članova predsjedništva pulskoga IDS-a da se - oni nisu udostojili uopće očitovati o tom projektu, kao da je bolesnim osobama bitno tko je potpisao ugovor.

Po ocjeni Ladonje, u tom je slučaju razvidno da vlada sporazumom nije preuzela nikakve obveze, a kamoli rokove za preuzimanje obveza, a za bolnicu je uvjet da raspiše natječaj - prethodna suglasnost vlade premda nije navedeno kada će je ona dati. Vijećnici Ladonje nisu sudjelovali u glasovanju zato što je župan potpisao sporazum bez suglasnosti skupštine, a stavljen na njezin dnevni red uz mogućnost da ga se pročita i o njemu zauzme stajalište u samo pet minuta, kaže se u priopćenju za javnost. Dodaje se da se Ladonja uvijek zauzimala za povećanje zdravstvenog standarda istarskih građana.

Smatramo kako je svaki korak u poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga hvale vrijedan - poručili su iz Ladonje, ističući da su upravo oni nekoliko puta upozoravali na neorganiziranost i neracionalnost u pulskoj bolnici te da su o toj temi u Županijskoj skupštini zatražili raspravu koju "vladajući još nisu organizirali". Pitanje zdravstva i kvalitete zdravstvenih usluga za građane Istre jest pitanje koje bi trebalo biti izvan stranačkih nadmetanja i korištenja za predizborne svrhe. Izražavamo žaljenje što se IDS koristi tom temom za stvaranje razdora među istarskim građanima - zaključili su iz Ladonje. (Hina/mš)

 

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox