Ladonja sastavila listu za predizbore

Dvadeset kandidata prikupilo je dovoljno potpisa građana te je sastavljena lista Ladonje za predizbore, rekao je na konferenciji za novinare u Puli zamjenik predsjednika nadzornog vijeća predizbora 2011. Dubravko Milanović.

Od tih dvadeset kandidata glasovima građana izabrat će se četrnaest osoba koje će biti na Ladonjinoj kandidacijskoj listi za izbore za Hrvatski sabor. Životopisi svih kandidata i razlozi kandidature objavljeni su na internetskim stranicama Ladonje te u Glasu Ladonje koji je izašao danas. Oni su prikupili ukupno 8030 potpisa građana, od čega 6587 izravno i 1443 putem interneta, a minimum je bio 200 potpisa. Nakon utvrđivanja predizborne liste predstavit će se kandidati, uglavnom u izravnom druženju s biračima u 8. izbornoj jedinici, na području Istre i Kvarnera, a krajem rujna počinje glasovanje internetom, telefonski i na biračkim mjestima.

Kad se utvrdi koliko je koji kandidat tako dobio glasova, sastavit će se Ladonjina izborna lista za parlamentarne izbore s četrnaest kandidata. Birati i biti biran jedan je od osnovnih postulata demokracije, a upravo smo na predizborima svim punoljetnim građanima dali mogućnost da se kandidiraju i konačno voljom građana postanu kandidati na listi za Sabor - rekao je Dubravko Milanović. (Hina/mš)

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox