Legalizacija bespravne gradnje za par tisuća kuna

Vlada je donijela uredbu o naknadi za zadržavanje nezakonito sagrađenih zgrada, a ministar graditeljstva Branko Bačić istaknuo je kako je nužno donošenje uredbe kojom će se definirati kriteriji i načini obračuna naknade za nezakonitu gradnju, piše Business.hr.

Uredba propisuje osam kriterija: smještaj nezakonito sagrađene zgrade u odnosu na građevinsko područje, obilježje zaštite i vrijednost prostora, način građenja, namjena objekta, njegova dovršenost, građevinska bruto površina, usklađenost s prostornim planom te dopunski kriteriji za umanjenja iznosa naknade. Naknade za nelegalno sagrađen objekt ovisit će i o tome u koju će od propisanih pet zona općine i gradovi uvrstiti nelegalno sagrađen objekt.

Ministar Bačić rekao je da su u ministarstvu izračunali da bi naknada za objekt od 150 kvadrata u zagrebačkom naselju Kozari Boku mogla iznositi oko 8200 kuna, a ako se radi o stambenoj zgradi naknada će iznositi 2800 kuna. Naknade za nezakonito sagrađene poljoprivredne objekte bit će niže, stotinjak kuna za stotinjak četvornih metara. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox