Leko novi predsjednik Sabora

Danas smo na Klubu SDP-a potvrdili odluku da ćemo sutra s koalicijskim partnerima u Hrvatskom saboru za novog predsjednika predložiti Josipa Leku. Isto tako, da ćemo zajedno s koalicijskim partnerima za potpredsjednicu predložiti Dragicu Zgrebec, rekao je predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan nakon sjednice kluba.

Leku će na dužnosti predsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zamijeniti SDP-ov zastupnik Peđa Grbin te da će umjesto preminulog Borisa Šprema u SDP-ove zastupničke klupe vjerojatno sjesti dosadašnja zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić.

Na pitanje zašto SDP nije odlučio da u Sabor dođe zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski, koji je, kao i Marija Lugarić, zastupnički mandat osvojio u drugoj izbornoj jedinici, Dragovan je odgovorio kako je SDP odlučio da to bude Lugarić, piše HRT.

Izbor predsjednika i potpredsjednice Sabora sutra ujutro će biti uvršten na dnevni red sjednice Sabora te bi zastupnici odmah o tome trebali odlučivati. (jk)


Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox