Lidl u logistički centar u Lici uložio 180 mil.kn

Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorio je u Perušiću novoizgrađeni "Logističko-distributivni centar Perušić" tvrtke Lidl, veličine 32.700 četvornih metara, istaknuvši zadovoljstvo jer se tim projektom otvaraju nova radna mjesta.

U taj suvremeni centar uloženo je 180 milijuna kuna, čime je osigurano zapošljavanje 150 novih radnika na području Ličko-senjske županije, rekao je predsjednik Uprave Lidla Marin Dokozić.

Posebno sam zadovoljan prisustvovati događaju gdje se otvaraju nova radna mjesta, posebno danas kada vrlo često čujemo neugodne vijesti o recesiji, rekao je predsjednik Josipović.

Drago mi je da se danas otvara i socijalni dućan u suradnji s Caritasom jer socijalna osjetljivost i solidarnost jedna je od značajki našeg društva. Volio bih da nitko ne treba socijalni dućan, međutim, nažalost, situacija je takva da je dobro da ima dobrih ljudi koji posluju na društveno odgovornim radnim mjestima i na taj način nalaze prostora da pomognu našim sugrađanima, zaključio je predsjednik Josipović.

"Europa nije ni raj, ali ni pakao"

Mi ćemo vrlo brzo na referendum i iznimno je važno da vidimo kako nam okružje pomaže. Ja sam veliki optimist i mislim da će Hrvatska znati iskoristiti i one mogućnosti koje Europa pruža, rekao je predsjednik dodavši kako znamo i da Europa neće automatski uočiti naše probleme.

Europa nije raj u kojeg ćemo zakoračiti pa će nam sve biti lijepo, ali nije ni pakao kako je neki žele prikazati. Europa je prije svega odlična mogućnost za sve nas. Samo, naravno, o nama ovisi da li ćemo tu mogućnost iskorisiti kako treba, ili nećemo. Ja vjerujem u našu kreativnost, našu sposobnost da mogućnosti koje Europa donosi iskoristimo na najbolji mogući način, zaključio je Josipović. (Hina/jk)

 

 

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox