Limitirana serija Volvo Ocean Race - nadahnuta ugođajem mora

Materijali i boje koje usmjeravaju misli na morski ambijent. Dizajnerski detalji inspirirani životom na jedrilicama. Tradicija se nastavlja već četvrti put dok Volvov Odjel za posebna vozila lansira novu ekskluzivno dizajniranu seriju automobila s temom regatnih natjecanja – Volvo Ocean Race.

 

 Četiri Volvo Ocean Race Edition modela – Volvo V60, XC60, V70 i XC70 bit će lansirana početkom ožujka na Sajmu automobila u Ženevi.

Automobili ove edicije oslikavaju sve vrijednosti zbog kojih naši kupci odabiru naša vozila, a to su: aktivni životni stil, avantura i strast bez kompromisa po pitanju sigurnost i brige za okoliš - ističe Lennart Stegland, Predsjednik Odjela za posebna vozila u Volvu.

Volvo Ocean Race serija automobila stiže u Volvo salone u lipnju 2011. Predviđa se prodaja od ukupno 7500 automobila. Četiri najveća tržišta za ovu ediciju bit će njemačko, švedsko, talijansko i tržište Velike Britanije. I druge zemlje izvan Europe prodavat će ove automobile i to one koje su uključene u regatu Volvo Ocean Race.

Kupci će moći odabrati između dvije luksuzne boje karoserije: Volvo Ocean Blue II i Electric Silver u kombinaciji s kožnim presvlakama inspiriranim materijalima s jahti, a koje dolaze u crnoj i nježnoj bež boji. Modeli Ocean Race serije imaju jedinstveno dizajnirane aluminijske naplatke, kromirane detalje i Volvo Ocean Race amblem na prednjem odbojniku. Unutrašnjost automobila obrađena je s posebnom pažnjom od udobnih sjedala do bočnih ploča na vratima. Logotip Ocean Race nalazi se na pokrivu za prtljagu uz prošive i posebne detalje. Tu su i tekstilni tepisi s posebno dizajniranim detaljima obrađenima aluminijem. Volvo Ocean Race logo pozdravlja vozača i putnike i na komandnom HMI ekranu.

Mnogi pažljivo dorađeni detalji asociraju na brodove i jedrenje. Aluminijski ukrasi dizajnirani su tako da njihov uzorak podsjeća na marinu s jahtama ili dijelove jedrilica. Prošivi na presvlakama također upućuju na poveznicu s jedrilicama. Aluminijski detalji podmetača podsjećaju na nautičke rogalje. A dizajn jedinstvenih kotača nadahnut je pokretima morskih valova - ističe Stegland.

Automobili Volvo Ocean Race serije dolaze uz cjelovit raspon motora prilagođenih svakom pojedinom modelu i tržištu na kojemu se modeli prodaju. (PS/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox