Lipik Glas proizvodit će stakla za Aston Martin i Lotus

Hrvatske tvrtke okupljene u četiri automobilska klastera koji zapošljavaju 5000 radnika izvezle su dijelove namijenjenih svjetskoj autoindustriji u vrijednosti većoj od 500 milijuna eura, piše Vjesnik.

Croatia ACC, jedan od dva najveća klastera u prošloj je godini izvezao automobilskih dijelova u vrijednosti od 250 milijuna eura. Menadžer klastera, Branko Mihalić rekao je za Vjesnik kako se situacija u automobilskoj industriji poboljšala te se nadaju da će hrvatske tvrtke okupljene oko Croatia ACC klastera ponovno doseći 2007. godinu kada su za svjetsko automobilsko tržište plasirale robu u vrijednosti od 280 milijuna eura.

Posao raste i u jednoj od većiH tvrtki klastera ACC, Lipik Glasu. Ova lipička tvrtka  proizvodi automobilska stakla za Bentley, Mercedes, McClaren, Lamborgini, Spyker. Danijel Zadjelović, direktor tvrtke, kaže kako su prošlu godinu iskoristili za tehnološke pripreme i uvođenje serijske proizvodnje za Aston Martin. Od ove godine kreću i s proizvodnjom stakala za Lotus, za njihova četiri nova modela, piše Vjesnik. (J.K.)

 


 

 

Izvor: www.vjesnik.hr
Foto: www.lipik.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox