Lista poreznih dužnika: Za 40 dana uplaćeno 67,3 milijuna kuna

S liste poreznih dužnika 1.128 poreznih obveznika uplatilo je do 7. rujna ukupno 67,3 milijuna kuna, a riječ je o dužnicima koji su svoj dug podmirili u cijelosti i onima čiji je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

Pokazuje to najnovije izvješće, objavljeno na web stranicama Ministarstva financija, o uplatama poreznih obveznika koji su brisani sa liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti, te poreznih obveznika koji se nalaze na listi dužnika, a čiji je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa. U odnosu na posljednje podatke s kraja kolovoza, broj dužnika koji su uplatili svoje obveze povećan je za 164, a naplaćeni porezni dug za 12,5 milijuna kuna.

Po najnovijim podacima Porezne uprave, 360 poreznih obveznika brisano je s liste dužnika jer su svoj dug podmirili u cijelosti. Ti su porezni obveznici uplatili ukupno 26,77 milijuna kuna svojih obveza. Istodobno, za 768 poreznih obveznika, koji su uplatili ukupno 40,53 milijuna kuna, njihov je dug temeljem izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

Porezna uprava Ministarstva financija objavila je 31. srpnja popis pravnih osoba, obrtnika i građana, čiji su porezni dugovi državi stariji od 90 dana, a na kojem se nalazi više od 102 tisuće poreznih dužnika. Na popisu pravnih osoba, koje državi pojedinačno duguju više od 300.000 kuna poreza i doprinosa, ukupno je tada bilo 7.124 poduzeća, koji su prema neslužbenim, ranijim najavama, ukupno dugovali više od 15 milijardi kuna. Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost (obrtnici), a koji državi duguju više od po 100.000 kuna, bilo je 13.066 osoba. Prema neslužbenim informacijama, njihov ukupni dug dosezao je 4,4 milijarde kuna. Na popisu građana koji državi duguju više od 15.000 kuna poreza nalazilo se 82.180 osoba. Prema neslužbenim informacijama, njihov ukupni dug dosezao je krajem srpnja oko 10 milijardi kuna. (Hina/HT)

 

Foto: Novi list

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox