Ljubiteljima vina predstavljena „Frankovka kroz vrijeme“

Vinarija Feravino iz Feričanaca je u sklopu 8. ZAGREB VINOCOM-a, Međunarodnog festivala vina i kulinarstva, u hotelu Esplanade održala radionicu imena „Život jedne Frankovke“.

Pod stručnim vodstvom enologa predstavljeno je pet vina vinarije Feravino iz Feričanaca od kojih se neka mogu naći i u prodaji. U radionici je sudjelovao velik broj zainteresiranih ljubitelja i poznavatelja vina koji su kušali Frankovke koje nemaju često priliku probati. Brojnim pitanjima otkrivali su svijet frankovke, sorte koju Feravino posebno njeguje i kojom se ponosi. Kroz zanimljivo ispričanu prču o Frankovki, uspoređujući je s privlačnom ženom, predstavljena je ljepota ove sorte kroz vrijeme, berbe i bačve -  Frankovka  2012 iz hrastove bačve, Frankovka 2011 iz barrique bačve, Frankovka Miraz 2009, Frankovka  2006 te kupažu 6 vrhunskih vina Grand cuvee 2012 koji sadrži 50% frankovke.  

Od djevojke savršenog tijela (berba 2012) i mladenke spremne za nove izazove (berba 2011), preko žene čvrstog karaktera (berba 2009.), do uspješne zrele žene (berba 2006.). 

Feravino je ispričalo zanimljivu priču o životu žene i vinu. Svi prisutni složili su se, da su žene poput vina, svu ljubav i njegu koju im pruži, vratit će višestruko, one ne stare, samo postaju ozbiljnije, mudrije, složenije i malo kompleksnije!

U Frankovki Miraz 2009. je ove godine osobno uživao i princ Charles, jer je uz brojne nagrade i priznanja koja je Feravino dobilo, posebnu čast predstavljao odabir njihovih vina za ovogodišnji prestižni Polo turnir u Windsoru. (PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox