LNP optužuje da se pogoduje Jadroliniji

Direktorica Linijske nacionalne plovidbe (LNP) Antonija Mišura na današnjoj je konferenciji za novinare optužila Ministarstvo mora i nekoliko osoba da sprječavaju rast tog brodara pogodujući Jadroliniji te ustvrdila da je Jadrolinija u posljednje četiri godine nezakonito uprihodila 200 milijuna kuna.

 

Mišura tvrdi da "Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, donedavni predsjednik Nadzornog odbora Jadrolinije Branko Bačić te predsjednik Upravnog odbora Agencije za obalni linijski pomorski promet Mario Babić i ravnatelj te Agencije Ivan Franičević sustavno spriječavaju rast i razvoj Linijske nacionalne plovidbe (LNP) dodjeljujući nezakonito poslove Jadroliniji".

Po njenim riječima, pogodovanje Jadroliniji potvrdio je u rujnu ove godine i Upravni sud Hrvatske koji je na temelju tužbi LNP-a presudio da je Agencija na čak četiri brzobrodske linije - Lastovo-Split, Mali Lošinj-Rijeka, Vis–Split i Bol–Split, prekršila odredbe javnog natječaja i uredbu o postupku za davanje koncesije.

Slijedom toga, Agencija je poništila sporne koncesijske natječaje, ali nije raspisala nove nego je pustila da Jadrolinija nezakonito održava te linije i u četiri godine, koliko su trajali sporovi, uprihodi oko 200 miljuna kuna potpora iz državnog proračuna - ustvrdila je Mišura.

Naglasila je kako se sve to događalo i na štetu privatnih brodara, među kojima je i LNP, koji nisu imali povlaštene informacije kao Jadrolinija kojoj je, kaže, bilo dopušteno da samo s jednim brodom dobije više natječaja za različite linije. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox