Lošo: AI je u službi vanjske politike njezinog veličanstva

Admiral Davor Domazet Lošo ustvrdio je, na konferenciji za novinare, komentirajući izvješće Amnesty Internationala, da je AI u službi britanske vanjske politike koja pokušava onemogućiti Hrvatsku u zatvaranju Poglavlja 23 i dovršenju pristupnih pregovora Europskoj uniji.

Komentirajući navode da se nad njim "provode izvidi" vezano uz Medački džep, Domazet Lošo smatra da mu se to događa jer već punih 10 godina raskrinkava takvo protuhrvatsko djelovanje britanske vanjske politike i jer je u Domovinskom ratu bio od samog početka i sudjelovao u planiranju svih važnijih operacija. Izgleda da sam izabran kao operator krize - drži Lošo i dodaje da bi to što ga se istražuje samo u vezi operacije Medački džep mogao smatrati i donekle uvredljivim, budući je sudjelovao i u planiranju daleko složenijih.

Lošo je to rekao komentirajući očitovanje Ministarstva pravosuđa na izvješće Amnesty Internationala u kojem, među ostalim, stoji da se unatoč tome što haaški sud nema dokaza protiv njega "provode izvidi". Prema njegovim riječima radi se o pokušaju obnove Jugoslavije i pritisci na Hrvatsku će se nastaviti u drugim oblicima dok, kako je rekao, hrvatski političari tome ne popuste, jer je uvjeren da hrvatski narod neće.

U pripremi AI-a optužbe za pomor riba i rakova?

Kako bi ocrtao apsurdnost optužbi Lošo je rekao kako očekuje da ga prozove britansko društvo za zaštitu životinja za pomor tamošnjih ptica i rakova. Upitan što će dalje činiti odgovorio je da će nastavit s predstavljanjem svoje knjige "Hrvatski domovinski rat 1991. - 1995." Odgovarajući na upit kako komentira činjenicu da Ministarstvo pravosuđa tvrdi da protiv potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimir Šeksa nema dokaza, a za njega ne, Lošo je rekao kako to treba pitati Ministarstvo pravosuđa.

Haaški istražitelji su već krajem 2002. preispitiali Domazeta Lošu

Lošin odvjetnik Branko Šerić smatra da se radi o tome da Ministarstvo pravosuđa pokušava otkloniti i najmanju zapreku koja bi mogla ugroziti zatvaranje Poglavlja 23 (Pravosuđe i temeljnja prava) i izrazio uvjerenost da o Domovinskom ratu više neće biti pitanja kada se to poglavlje konačno zatvori. Ističe kako tužiteljstvo nije imalo temelja za podizanje optužnice protiv Domazeta, jer bi to vjerojatno učinilo da je moglo. U tom smislu podsjetio je na kronologiju zbivanja od kad su haaški istražitelji ispitivali njegovog klijenta krajem 2002., a koje do sada nije rezultiralo ni sa čime te izrazio uvjerenost da i neće. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox