Lov na karijere uskoro počinje! Što nam donosi raspored prvog Job Fair Meetupa?

Inspirativni talkovi, korisne radionice i zanimljive panel rasprave razni su sadržaji koji nas očekuju na Job Fair Meetupu.

Karijerni epicentri i ove godine nastavljaju biti Fakultet elektrotehnike i računarstva te Klub studenata elektrotehnike na kojima će se od 19. do 23. listopada 2020. godine održati Job Fair Meetup. Posjetite FER i KSET kao dva ovogodišnja žarišta karijernih prilika. Uz priliku za lov na karijere u Hrvatskoj, studenti će se moći umrežiti, razmijeniti znanja i iskustava te steći nove vještine sudjelujući na talkovima, radionicama, panel raspravama i networkingu. Job Fair Meetup okupit će 40 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz različitih industrija unutar pet tematski odvojena dana. Svi koji ne mogu doći uživo, program će moći pratiti i na Job Fair YouTube kanalu. Kako će izgledati nadolazeći tjedan pročitajte u nastavku.

 

Automoto ponedjeljak traži elektrotehničare

Na prvom danu Job Fair Meetupa, već od 11 sati na FER-u u dvorani A302, Rimac Automobili će educirati studente o razvoju ugradbenih računalnih sustava u automobilskoj industriji. U KSET-u program počinje u 14 sati gdje nas čekaju KONČAR GIM i KONČAR KET koji će sudionicima dočarati kako voditi elektroenergetski sustav i uvesti u osnove hidroenergije. Cijeli dan će obilježen temama područja automatike, automobilske industrije i energetike. Između blokova talkova čeka nas sat vremena networkinga gdje će se studenti i predstavnici poduzeća moći umrežiti i upoznati uz hranu i piće. Ponedjeljak ćemo završiti panel raspravom u KSET-u od 18 sati na temu električnih automobila i njihove (ne)sigurne budućnosti u kojoj će sudjelovati predstavnici Rimac Automobila i FER-a.

 

Big data utorak

Drugi dan Job Fair Meetupa okuplja novosti iz područja podatkovne znanosti, računalnog vida, mreža i mrežne sigurnosti. Od 11 sati u dvorani A301 na FER-u će se programirati grafovi, a od 14 sati učiti kako izraditi kontinuiranu integraciju za aplikacije uz Memgraph i CROZ. Scena KSET-a u 14 sati ugostit će Microblink koji će otkriti zašto su projektni menadžeri super heroji, ali i Nanobit koji će opisati uzbudljive avanture njihovih programera igrica. Program utorka u KSET-u završava panel raspravom na temu Buzzwords in IT koja počinje u 18 sati na kojoj će sudjelovati Memgraph, Mireo i Microblink, a odgovorit će na pitanje:  krije li se sigurna karijera iza velikog trenda? Prije rastanka - networking!

 

Srijeda je dan elektroničara

Tijekom trećeg dana Job Fair Meetupa, Netgen će u dvorani A202 na FER-u od 11 sati upoznati studente s važnosti open source tehnologije, a od 14 sati Omega software će sudionicima pokazati kako napisati vlastiti programski jezik. Popodne u KSET-u, točnije od 14 sati, možete saznati više o pametnim automobilima Xylona, od 15 sati o pametnim biciklima Greyp Bikesa, a od 16:30 sati o mobilnim robotima Gideon Brothersa. Srijeda, koja je obilježena područjem elektronike i ugradbenih programa, zatvorit će se panel raspravom na temu Projektiranja i izrade elektroničkog sklopovlja u Hrvatskoj koja počinje u 18 sati i ispitat će kakva je budućnost projektiranja sklopovlja i istraživanja novih tehnologija u Hrvatskoj. Na raspravi će sudjelovati predstavnici Greyp Bikesa, GlobalLogica i Andro Žamboki, student FER-a.

 

U četvrtak očekujemo ICT

Za četvrti dan Job Fair Meetupa, naoružali smo se tehnologijom iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Program počinje u dvorani A301 na FER-u u 11 sati kada će Croatia osiguranje provesti studente kroz metode agilne i scrum tehnike rada, a zatim će ih Axilis u 14 sati uputiti u izradu vlastite VueJS aplikacije. Pozornica KSET-a od 14 sati nakratko postaje imaginarno zatrpana velikim količinama podataka o sportskim utakmicama o čijoj obradi će pričati SofaScore. Ako ikada budete bačeni u vatru velikih podataka, Ekobit je tu s prijedlozima kako to možete preživjeti. Kako je tema dana kako održati karijeru za vrijeme pandemije koristeći digitalne alate, panel rasprava od 18 sati  bit će na temu COVID-19 i ICT poduzeća u doba pandemije na kojoj će VERTIV, Atos i SofaScore raspravljati o utjecaju pandemije na njihova poduzeća i na zapošljavanje novih kolega u ovom neizvjesnom periodu.

 

Razvojni inženjeri čekaju petak

Početak kraja druženja na zadnjem danu Job Fair Meetupa počinje standardno u dvorani A302 na FER-u od 11 sati kada uz Comsysto Reply možete naučiti kako izraditi vlastitu aplikaciju u Reactu, dok uz Ars Futuru možete naučiti kako izraditi svoju aplikaciju u React Nativeu. Peti dan Job Fair Meetupa u KSET-u započinjemo u 13 sati s potpuno novim formatom, hot talkom, na kojem će Luka Abrus, partner i suosnivač agencije FIVE, inače ljubitelj sporta, glazbe, gorkog pelina i svega ostaloga, osim ljutog, odgovarati na zanimljiva pitanja i pritom isprobavati jednako “hot” umake. Cilj je dovršiti intervju bez prekidanja, odgovoriti na sva pitanja i probati sve umake i postati pobjednikom ljutog razgovora. Ostatak programa u KSET-u sudionike odvodi u svijet razvojnih inženjera FIVE, Undabota, Bornfighta, Infinuma i Trikodera koji će pričati o svojem povratku na posao nakon duže pauze i ponovne prilagodbe na dinamičan ritam tima, o napredovanju iz juniora u seniora te zašto treba uzeti veći zagriz i učiti na velikim projektima.

 

Prijavite se na #jobfairmeetup

Sveukupno, posjetitelje Job Fair Meetupa unutar pet dana događanja očekuje 30 talkova, 21 blok networkinga, 11 radionica, 4 panel rasprave i 1 hot talk. Svi zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prijaviti na Job Fair Meetup ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici, panel raspravi ili networkingu!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu,  Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

(ps/sm)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox