Lovila druge pa u mrežu ulovila sebe?

Šefica porezne uprave Nada Čalović Smiljanec oštro je krenula u borbu s poreznim dužnicima, ali u mrežu je uhvatila i samu sebe.

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec optužila je bivšu HDZ-ovu vladu da je pogodovala nekim poreznim obveznicima i omogućavala im neplaćanje poreza pa je tako porezni dug narastao na 52 milijarde kuna. Na listi je poreznih neplatiša otprilike 102.000 tvrtki i fizičkih osoba koje duguju 30 milijardi kuna, piše Večernji list

No, N. Čavlović Smiljanec godinama je radila u Poreznoj upravi, i to uglavnom za HDZ-ove vlasti, na visokim dužnostima u područnom uredu Porezne uprave u Virovitici. N. Čavlović Smiljanec od 1994. do 1996. godine u toj upravi bila je načelnica Odsjeka za zajedničke i opće poslove, od 1996. do 2001. godine bila je pomoćnica pročelnika, a od 2001. do 2008. godine imala je funkciju načelnice Odjela za utvrđivanje poreza i doprinosa.

A prema listi srama koja je ovih dana objavljena, u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj je punih 15 godina za naplatu poreza bila zadužena i sadašnja šefica Porezne uprave, ukupno je otprilike 500 milijuna kuna nenaplaćenih poreza. Tako 76 tvrtki iz te županije duguje oko 126 milijuna kuna poreza i doprinosa, 3504 građana dužno je otprilike 289 milijuna kuna, a 263 fizičke osobe koje obavljaju djelatnost dužne su otprilike 86 milijuna kuna za poreze. (HT)

 

 

 

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox