Ma kakav trud: Za uspjeh vam treba elitni fakultet i pravi sport

Ako ste mislili da je za uspjeh na Wall Streetu i to ne samo u financijama, dovoljan trud, puno rada i odlični rezultati na fakultetu, iznenadit ćete se nalazima novog istraživanja, piše Business.hr

Sociologinja Lauren Rivera u svom je istraživanju pokazala da je do posla u bankarskom divu Goldman Sachsu, konzultantskoj kući McKinsey ili rad u prestižnim odvjetničkim uredima potrebno odabrati elitni fakultet i ondje se baviti odgovarajućim sportom.

Wall Street jako pati na fakultetski pedigre jer smatraju kako osoba treba biti dovoljna pametna da se upiše na fakultet poput Yalea, Harvarda ili Stanforda. Također, smatraju da takva fakultetska pozadina njihove potencijalne zaposlenike čini zanimljivima i privlačnima klijentima.

No, elitni fakultet nije dovoljan, već je važno i bavljenje odgovarajućim sportom, a tu se ubrajaju sportovi koji se mogu povezati s kulturom bjelačke srednje klase kao što su lacrosse, skvoš i hokej na travi. Na studente koji su se na fakultetu bavili nogometom ili košarkom, šefovi s Wall Streeta neće gledati s prevelikim odobravanjem. (jk)

 

 

Izvor: Business.hr, 3. lipnja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox