Ma kakva recesija: Velik interes Hrvata za skijanjem

Hrvati su ove godine masovno hrlili na ljetovanje pa se postavlja pitanje planiraju li u velikom broju i na skijanje. U turističkim agencijama kažu da je prodaja skijaških aranžmana počela odlično, piše Večernji list.

Suzana Marić, direktorica agencije Bantours kaže da ne pamti godinu u kojoj je prodaja skijaških aranžmana počela tako rano, odnosno tako dobro. I u agenciji Atlas kažu da očekuju između 10 i 20 posto više ski putnika  nego prošle godine. Podsjećaju da  tjedan kada Hrvati masovno kreću na skijanje 2012. godine pada kasnije nego što je to bio slučaj ove godine. U tom tjednu cijene na europskim skijalištima bit će niže 5 do 15 posto.  Mislav Veselica, Atlasov product manager smatra da će se to odraziti na bolju prodaju skijaških aranžmana.

Ana Gajski iz agencije Generalturis kaže da zaljubljenici u skijanje mogu proći jeftinije ako odaberu skijališta u Sloveniji ili Bosni i Hercegovini. Inače, domaće turističke agencije očekuju da će na skijanje ove godine ići oko 100.000 Hrvata, a ako se nastavi dobra prodaja možda čak i 10.000 više. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 29. rujna 2011.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox